ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΚΑΙ Η AEGEAN AIRLINES ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ

TV0ΗΠΑ και ΕΕ καλούν τις αεροπορικές εταιρείες να μην πετούν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, μέχρι νεωτέρας.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA) συνέστησε στο σύνολο των ευρωπαϊκών εταιρειών να σταματήσουν να εξυπηρετούν το «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), η οποία απαγόρευσε για 24 ώρες στις αμερικανικές εταιρείες να πετούν προς ή από το Ισραήλ, όταν έγινε γνωστό ότι ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα έπληξε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Κόλπου, το 1990-1991, που τέτοια μέτρα θίγουν το Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους εμμένουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας στον εναέριο χώρο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Νετανιάχου μίλησε το βράδυ της Τρίτης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και του ζήτησε να αναλάβει δράση, ώστε να αποκατασταθούν οι πτήσεις των αμερικανικών εταιρειών προς το Ισραήλ.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι αποφάσεις των αεροπορικών εταιρειών να ματαιώσουν τις πτήσεις τους προς και από το Ισραήλ, ενδεχομένως να λειτουργήσει καταλυτικά στις εξελίξεις των επόμενων ημερών, καθώς λόγω αυτού του μέτρου πλήττεται η οικονομία και η τουριστική βιομηχανία του Ισραήλ.

Η Aegean Airlines ακύρωσε την πρωινή της πτήση για Τελ Αβίβ

Tην ακύρωση της προγραμματισμένης για την Τετάρτη 23 Ιουλίου πτήσης Α3929 από Τελ Αβίβ για Αθήνα, με ώρα αναχώρησης 07.00, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Aegean Airlines. 

Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση στην Ελλάδα ματαίωσης πτήσης από και προς το Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στην περιοχή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις υπόλοιπες πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ. 

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ