ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

μπακογιάννηΜε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκρίμηση ότι το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την έχει διαγράψει από τον κατάλογο των πιθανών υποψηφίων για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ είχε δώσει το “πράσινο φως” απέναντι στην υποψηφιότητα Μπακογιάννη, ωστόσο στο επιτελείο του πρωθυπουργού επικράτησαν δεύτερες σκέψεις.

Τις τελευταίες μέρες μετά τον εξοστρακισμό της κ. Μπακογιάννη, εάν και εφόσον επαληθευτεί και δεν αλλάξει άποψη ο πρωθυπουργός την τελευταία στιγμή, ακούγονται έντονα τα ονόματα του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της πρώην επιτρόπου Άννας Διαμαντοπούλου, αν και οι δύο το διαψεύδουν, ενώ παραμένουν ενεργές οι υποψηφιότητες του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και θεωρείται αουτσάιντερ.

Απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να παραμείνει στη θέση αυτή η Μαρία Δαμανάκη αν και η ίδια το επιθυμείς διακαώς και εξακολουθεί να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας ότι αν παραμείνει η χώρα μας μπορεί να έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όποιον είναι υπουργός ή είχε διατελέσει υπουργός.

Το ζήτημα του επιτρόπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη αυριανή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μετά και την εκλογή Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ