ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΔΗΛΩΣΕΩΝ

συριζαΑνακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την απόρριψη, λόγω διαδικαστικών θεμάτων, της τροπολογίας του που προέβλεπε ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η δικομματική κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρυπτόμενη πίσω από κάποια διαδικαστικά θέματα, απέρριψε σαν εκπρόθεσμη, την κατατεθείσα τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για ολιγοήμερη παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα επιβαλλόμενα πρόστιμα και κυρώσεις.

Εκείνοι οι οποίοι έχουν καταστρατηγήσει κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δεοντολογίας με δεκάδες τροπολογίες της τελευταίας ώρας, εκείνοι που εισάγουν για ψήφιση νομοσχέδια δεκάδων άρθρων σε ένα άρθρο προκειμένου να εκβιάζουν τους βουλευτές τους, εκείνοι που λειτουργούν κοινοβουλευτικά όπως τους εξυπηρετεί, απέρριψαν μια ρύθμιση που θα διευκόλυνε τους επαγγελματίες λογιστές καθώς και τους φορολογούμενους. Μια ρύθμιση που επιπλέον δεν είχε κανένα δημοσιοοικονομικό κόστος και δεν θα επιβάρυνε τους πολίτες με αναίτια πρόστιμα, τα οποία για κάποιους μπορεί να μην είναι σημαντικά αλλά για τους μικροσυνταξιούχους και τους μισθωτούς των 500 ευρώ είναι.

Επιπλέον δεν αναλογίστηκαν τις βαρύτατες ευθύνες τους, από τις δυσλειτουργίες του συστήματος taxisnet, το οποίο για μεγάλο διάστημα ήταν εκτός λειτουργίας και άλλες φορές υπολειτουργούσε και μεταφέρουν όλο το βάρος των ευθυνών στους πολίτες.

Οι συνεχείς ασυνέπειες και δυσλειτουργίες της κυβέρνησης σε αυτές τις δύσκολες και δυσβάστακτες συνθήκες κρίσης αναδεικνύουν μια εικόνα κυβέρνησης σε κατάρρευση. Όσο γρηγορότερα αποχωρήσει τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ