ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΡΑΨΑΝΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

τοεβραψανηΣτη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής της Ραψάνης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση ΤΟΕΒ Ραψάνης», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Με έργα και δράσεις, η αιρετή Περιφέρεια στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους καλλιεργητές που αποτελούν μία από τις μεγάλες δυνάμεις μας εδώ στη Θεσσαλία. Με το έργο αυτό, προβαίνουμε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ΤΟΕΒ Ραψάνης, έτσι ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ρεύματος αλλά και νερού.

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι μια από τις προτεραιότητές μας, γι’ αυτό και στο νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπου διεκδικήσαμε και πήραμε Γεωργικό Ταμείο, είμαστε έτοιμοι και πρόκειται να εντάξουμε και νέα έργα για τον αγροτικό κόσμο. Στόχος μας, να διευκολύνουμε την παραγωγή, να μειώσουμε το κόστος της και να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας και υδατικών πόρων».

Το έργο αφορά την συντήρηση και εκσυγχρονισμό των αρδευτικών υποδομών του ΤΟΕΒ Ραψάνης, λόγω της παλαιότητας των μηχανημάτων και της απαραίτητης αντικατάστασης αυτών, προκειμένου να γίνει ομαλότερη και αποδοτικότερη η λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

1) Αντικατάσταση μέρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Παρόχθιου υπαίθριου Αντλιοστασίου Α1.

2) Αντικατάσταση μέρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Αντλιοστασίου Α2 και τοποθέτηση ομαλών εκκινητών εξοπλισμένης επιτάχυνσης (soft starter)

3) Συντήρηση του υφιστάμενου κτιρίου αντλιοστασίου Α2 και κατασκευή στεγάστρου στο χώρο του Υ/Σ Μ.Τ για την προστασία του Μ/Σ.

Οι εργασίες που απαιτούνται, είναι συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ η χρηματοδότηση των παραπάνω εργασιών προέρχεται από εθνικού πόρους. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο ανάδοχος του έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ