«ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΖΩΗΣ» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΣΤ. ΤΣΑΚΙΡΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας μέσα από το φακό του Στέφανου Τσακίρη στέλνουν τα μέλη του συλλόγου Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, που φωτογραφήθηκαν στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης έκθεσης με τίτλο «Υπενθυμίσεις Ζωής», τα εγκαίνια της οποίας έγιναν την Πέμπτη, στη Λάρισα.

Ο φωτογραφικός φακός του Στ. Τσακίρη καταγράφει χωρίς παρεμβάσεις τη δύναμη, το χαρακτήρα αλλά και την επιφυλακτικότητα των μελών του συλλόγου που νόσησαν από καρκίνο του μαστού, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων.

«Το μήνυμα για μένα ήταν “δύναμη ζωής”, αν και δεν μου ήταν εύκολο να ακούσω τις ιστορίες τους , που με φόρτισαν συναισθηματικά, ωστόσο στο τέλος πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό και έχει … χρώμα για όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά στο paidis.com, oδημιουργός Στέφανος Τσακίρης.

Παραμερίζοντας τις αναστολές και τους φόβους τους τα μέλη του συλλόγου έπαιξαν το ρόλο του μοντέλου σε μια ιδιαίτερη έκθεση και ένα λεύκωμα αφιερωμένο σε όσους παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο αλλά και σε κείνους που δεν τα κατάφεραν και νικήθηκαν από τη νόσο.

«Δεν ήταν στόχος να προκαλέσουμε με κάποιο γυμνό, αν και σίγουρα αυτό είναι εις βάρος της εμπορικότητας της έκθεσης», θα πει γελώντας ο Στέφανος. Σίγουρα όμως στο τέλος όλοι κερδίζουμε από αυτή ,συμπληρώνει με νόημα.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στο ΤΟΝΥ(Ανδρούτσου 6, Παλιατζίδικα)και διοργανώνεται από το Α3 MULTIARTSTUDIOσε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, θα διαρκέσει δε μέχρι την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας: Δ-Τ-Π 20.30-00.30 και Τ-Π-Σ-Κ 19.00-00.30.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ