ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ

Ανακοίνωση του νέου δημάρχου Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου Αρχικά θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό συμβάν του θανάτου των τριών παιδιών, το οποίο βύθισε σε θλίψη την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Θέλουμε επίσης να στείλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών. Όμως, μαζί με τη θλίψη και την οδύνη, αναδεικνύονται ζητήματα τα οποία προφανώς δεν μπορούν να μας αφήσουν ασυγκίνητους. Δυστυχώς, οι δημότες του Δήμου Κιλελέρ όπως και οι δημότες όμορου Δήμου αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ένα οδικό δίκτυο, την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου, που επανειλημμένα έχει βαφτεί με το αίμα αθώων συμπολιτών μας. Έναν δρόμο καρμανιόλα.

Τις τεράστιες ευθύνες των υπευθύνων για την τοποθέτηση διοδίων, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας, τις γνωρίζουμε όλοι μας. Η τοποθέτηση των διοδίων είχε ως αποτέλεσμα να οδηγούνται τα φορτηγά και οι νταλίκες,  λόγω της υπερβολικής τιμής των διοδίων, σε έναν δρόμο που ήταν ήδη επιβαρυμένος από τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και αγροτικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα η ΠΕΟ Λάρισας Βόλου, εκτός από απροσπέλαστη, να καθίσταται και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για να συναντηθούμε με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς (κεντρική – περιφερειακή διοίκηση,  αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ.λπ), να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία και να απαιτήσουμε την άμεση επίλυση για το συγκεκριμένο, ανεπίλυτο έως σήμερα,  πρόβλημα της οδού Βόλου.

Σε πρώτη φάση προτείνουμε τη μείωση της υπερβολικής τιμής των διοδίων για να σταματήσουν τα φορτηγά και οι νταλίκες να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο όπως και τους παράδρομους της ΠΑΘΕ. Παράλληλα θα διεκδικήσουμε την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που συνδέει τη Χάλκη με το Αρμένιο για να κινούνται με ασφάλεια σε αυτόν τα αγροτικά μηχανήματα της περιοχής αποφεύγοντας την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου.

Επίσης βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία κόμβων στις εισόδους – εξόδους των χωριών από και προς την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου για την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής. Είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες μας και ήταν ένα από τα βασικά σημεία του προγράμματός μας.

Ως νέα δημοτική αρχή, με συνοδοιπόρους όλους τους πολίτες του Δήμου μας δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να να ανατρέψουμε την υφιστάμενη, απαράδεκτη  κατάσταση της οδού Βόλου και να εξασφαλίσουμε στους κατοίκους του Δήμου μας το αυτονόητο: Ασφαλείς μετακινήσεις, οδική ασφάλεια και σιγουριά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ