ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

αντιρατσιστικο1Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα και οι διοργανωτές, όπως φάνηκε και στον απολογισμό της ανοικτής συνέλευσης είναι δικαιολογημένα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και τα μηνύματα που βγήκαν.

Σε ανακοίνωση της συνέλευσης αναφέρονται τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε ο απολογισμός του 3ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Τρικάλων  και όλοι εμείς που μετείχαμε στη διοργάνωσή του διαπιστώνουμε ότι επιτεύχθηκε ο στόχος και η φιλοδοξία μας να υπερβεί η φετινή διοργάνωση αυτές των προηγούμενων ετών, τόσο από την πλευρά της  ποιότητας και ποικιλίας των συζητήσεων, συναυλιών και γενικότερων εκδηλώσεων όσο και από την πλευρά της μαζικότητάς της.

Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή και τα δικαιώματά μας, που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό και αυτοματισμό, που οδηγεί στην άνοδο της ναζιστικής ακροδεξιάς και  στον δημόσιο ρατσιστικό λόγο, που εντείνει τον φόβο  και προβάλλει  τον ατομικό δρόμο ως στάση ζωής αποδείξαμε ότι υπάρχει και  άλλος δρόμος, ότι υπάρχει και άλλος πολιτισμός. Και αυτός είναι ο δρόμος και ο πολιτισμός της συλλογικότητας, της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠραγματοποιήσαμε μια μεγάλη, φωτεινή μαζική γιορτή δηλώνοντας ότι μεγάλο μέρος αυτής της πόλης αρνείται να βυθιστεί στα σκοτάδια του Μεσαίωνα. Καταφέραμε με την υποστήριξη όσων μετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ να καλύψουμε τα έξοδα, εμμένοντας στην άποψή μας ότι τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν χωρίς να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και η οικονομική ενίσχυση προαιρετική αλλά ταυτόχρονα αναγκαία και πολύτιμη (τα έσοδα και τα έξοδα είναι στη διάθεση καθενός, αρκεί να στείλει email με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ antiratsistikotrikalon@gmail.com)

Φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσουμε και το 4ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ  το ερχόμενο καλοκαίρι, θέτοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη, καλούμε όσους και όσες επιθυμούν να  βρεθούμε όλοι και όλες μαζί για να οργανωθούμε και να φωνάξουμε δυνατά ότι μπορούμε να νικήσουμε, αλλά και για να χαρούμε και να γιορτάσουμε τον δικό μας πλούτο. Τον πλούτο της πολυφωνίας μας, τον πλούτο των αγώνων και των κινημάτων».