ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

αΜια ομάδα περίπου 10 ατόμων, που ενδιαφέρονται για τα ζώα, συγκεντρώθηκε πριν 1 χρόνο περίπου κι αποφάσισαν να βοηθήσουν όσο μπορούν την κατάσταση και, κυρίως, να πιέσουν το δήμο να διαχειριστεί, όπως ορίζει ο νόμος, τα αδέσποτα ζώα, έστω σε συνεργασία μαζί τους.

Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ, παρά τις πολλαπλές επισκέψεις και συναντήσεις με τον απερχόμενο δήμαρχο Μαλάκο.

Όπως μαθαίνουμε οι υποσχέσεις από πλευράς δημάρχου δόθηκαν και μάλιστα υπήρξε διαβεβαίωση για παραχώρηση του χώρου των παλαιών σφαγείων του Αμπελώνα ώστε να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο ζώων, έστω και αν ήταν πολύ δύσκολο να συντηρηθεί απόμια μικρή ομάδα ζωόφιλβν χωρίς πόρους.

Τα μέλη της Φιλοζωικής δέχθηκαν να λειτουργήσουν το καταφύγιο και το μόνο που χρειαζόταν ήταν κάποιες ελάχιστες εργασίες από πλευράς δήμου αλλά και προώθηση των διαδικασιών για την παραχώρηση του χώρου. Δυστυχώς όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Αμπελώνα τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης του χώρου στη φιλοζωική.

Και ενώ ο εμπαιγμός από την πλευρά του δημάρχου συνεχιζόταν φτάσαμε πριν από λίγο καιρό στη μαζική θανάτωση 14 σκύλων εκ των οποίων κάποιοι δεσποζόμενοι.

Η φιλοζωική παράλληλα επισημαίνει ότι το μόνο που έκανε ο δήμος ήταν να αναλάβει να πληρώσει ένα ποσό, στον κτηνίατρο που έχει αναλάβει τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωση των αδέσποτων και αυτό ύστερα από πιέσεις και πολλά τηλεφωνήματα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Φυσικά 300 και 500 € δε λύνουν το πρόβλημα, τη στιγμή που η Ε.Ε. δίνει κονδύλια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τα οποία δεν φρόντισε κανένας στο δήμο Τυρνάβου να τα διεκδικήσει και δυστυχώς φτάσαμε και στο νέο θλιβερό γεγονός των ομαδικών δηλητηριάσεων και στον Τύρναβο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ