ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΦΑΚΕΛΑΚΙ

γιατρος-φακελακιΜόλις 12 γιατροί έχουν διωχθεί τα 2 τελευταία χρόνια αν και ήταν δεκάδες οι υποθέσεις που καταγγέλθηκαν. Όπως φαίνεται μάλιστα στους γιατρούς που ζητούν και παίρνουν χρήματα για επισπεύσουν χειρουργικές επεμβάσεις οι ποινές που επιβάλλονται είναι ποινές χάδι.

Η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία είναι γνωστή σε όλους. Μάλιστα η… ταρίφα για διάφορες ιατρικές πράξεις είναι από 400 ως και 2.000. Ενώ όμως τα στοιχεία είναι γνωστά ελάχιστοι είναι οι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων που έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Αλλά και όταν έρθουν αντιμέτωποι με τα δικαστήρια, ακόμη και όταν τους επιβάλλεται ποινή τα πειθαρχικά τους.. χαϊδεύουν.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση γιατρού που συνελήφθη επαφτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ το 2011. Ο γιατρός αυτός καταδικάστηκε απ’ τη δικαιοσύνη όμως το πειθαρχικό του επέβαλε παύση μόλις ενός έτους και ουσιαστικά του επέτρεψε να επανέλθει στη θέση του την επόμενη ημέρα κάνοντας συμψηφισμό με το διάστημα που έμεινε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Και οι υποθέσεις που φτάνουν ως τη δικαιοσύνη είναι ελάχιστες μπροστά σε όσες λαμβάνουν καθημερινά χώρα στα ελληνικά νοσοκομεία.

Ενδεικτικά τα δύο τελευταία χρόνια διώκονται για παθητική δωροδοκία χειρουργός στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, γυναικολόγος του ΓΝ Φιλιατών, γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ, γυναικολόγος του ΓΝ Αγίου Δημητρίου, ενώ έχουν συλληφθεί ΩΡΛ του ΝΙΜΤΣ για φακελάκι 2.000, μαστολόγος του ΓΝ Σάμου για φακελάκι 500 ευρώ, ορθοπεδικός του ΚΑΤ για φακελάκι 600 ευρώ, ορθοπεδικός ου ΓΝ Κιλκίς για φακελάκι 400 ευρώ και καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για φακελάκι 500 ευρω΄.

Από της 12 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια μόλις 2 έχουν οδηγήσει προς το παρόν σε καταδίκη των ιατρών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ