Θ. ΨΥΡΡΑΣ: ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΕΜΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Θ.-ΨύρραςΟ Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την διακοπή από το ΙΚΑ  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη άλλων ταμείων. Στην ερώτηση αναφέρει τα εξής:

“Υπάρχουν συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) που έχουν προστατευόμενα μέλη – έμμεσα ασφαλισμένα επειδή είναι σε αναπηρία. Και οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ. Ενώ λοιπόν το Υπουργείο  Εργασίας -Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας έχει δώσει εντολή στο ΙΚΑ να θεωρεί τα βιβλιάριά τους, ο Διοικητής του ΙΚΑ δεν υπακούει σε εντολή του Υπουργείου .

Με την εγκύκλιο 49 / 2014 «Απογραφή των εμμέσων ασφαλισμένων – προστατευομένων μελών …», το ΙΚΑ ενημερώνει πως δεν θα παρέχει εφεξής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη άλλων ταμείων όπως ο ΟΑΕΕ. Έτσι τώρα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) που έχουν προστατευόμενα μέλη έμμεσα ασφαλισμένα δεν μπορούν να θεωρήσουν το Βιβλιάριο Υγείας των προστατευόμενων μελών έστω κι αν έχουν πρόσφατο Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ για 67% αναπηρία και πιστοποίηση από Α’ Υγειονομική Επιτροπή ΙΚΑ ως “ανίκανα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα”.

Επειδή η  απόφαση αυτή του Διευθυντή του ΙΚΑ  ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους που είναι  έμμεσα ασφαλισμένοι  σε άλλα πλην ΙΚΑ Ταμεία, και τα οποία  πέρασαν πρόσφατα από επιτροπές και χρειάζεται να ανανεωθεί η θεώρηση του Βιβλιαρίου τους

Επειδή δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα σε πολλούς συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη  μια και τους στερεί τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αναγκαία φάρμακα

Ερωτάται ο Υπουργός

  • Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο  Ε.Κ.Α.Π. τέτοιες ενέργειες από την πλευρά της Διοίκησης του ΙΚΑ;
  • Πότε και με ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει η λύση του προβλήματος που ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ