ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ…

6ntH μελωδία ακούγεται 2 δισεκατομμύρια φορές τη μέρα, σχεδόν 20 χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο. Ο συνθέτης της μελωδίας  είναι ένας Ισπανός κιθαρίστας του 19ου αιώνα. Το όνομά του ήταν Φρανσίσκο Ταρέγκα και το 1902, συνέθεσε το κομμάτι «Grand Vals» που έμελλε να γίνει η πιο αναγνωρίσιμη μελωδία στον κόσμο. Βέβαια όχι με το όνομά του.

Η πιο γνωστή μελωδία στον κόσμο λοιπόν, είναι ο κλασσικός ήχος κλήσης των κινητών NOKIA. Ακούστηκε για πρώτη φορά το 1992, σε διαφήμιση της εταιρίας. Το 1994 βρισκόταν στη λίστα των ήχων κλήσης του κινητού 2110, με το όνομα «Type 7». Το 1999 μετονομάστηκε σε «NOKIA tune» και έγινε το σήμα κατατεθέν της εταιρίας. …


Η NOKIA αγόρασε τα δικαιώματα της μουσικής, με τη δικαιολογία ότι αυτή έκανε διάσημη τη μελωδία του Ταρέγκα, που μέχρι τότε λίγοι ήξεραν. Η ειρωνεία είναι ότι ο μουσικός ήταν εξαιρετικά ντροπαλός και απέφευγε να παίζει μπροστά σε πολύ κόσμο. Ήθελε να τον ακούν μόνο οι στενότεροι φίλοι και συγγενείς του. Δυστυχώς για τον Ταρέγκα, η δημιουργία του πλέον ακούγεται μέχρι τα πέρατα του κόσμου….

mixanitouxronou.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ