ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΜΥΤΙΚΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥΔεκάδες είναι, όλα αυτά τα χρόνια, οι ορειβάτες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου, έχασαν τη ζωή τους, αφού όπως αναφέρουν και οι ειδικοί η ανάβαση στο τελευταίο κομμάτι, από την Κακιά Σκάλα μέχρι το βράχο είναι από τα πλέον επικίνδυνα κομμάτια των βουνών.

Δυστυχώς όμως παρά τα δυστυχήματα και τις χαμένες ανθρώπινες ζωές κανείς δεν φρόντισε να πράξει το αυτονόητο. Να κάνει την κατάλληλη σήμανση στο μονοπάτι και να τοποθετήσει συρματόσχοινο στο τελευταίο αυτό επικίνδυνο κομμάτι της ανάβασης και της κατάβασης από τον Μύτικα.

Το μόνο που ακούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι το πόσο ισχυρό τουριστικό προϊόν είναι ο Ολυμπος και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για το καλό της τοπικής οικονομίας.

Ισως έφτασε η ώρα να δουν το θέμα πολύ σοβαρά οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους ορειβατικούς συλλόγους και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τα έργα που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια στους ορειβάτες, που θέλουν να κατακτήσουν την κορυφή του μυθικού βουνού. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ