ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

LOUTRO4Στο Λουτρό Ελασσόνας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας. Ο βουλευτής παρακολούθησε τον κατανυκτικό εσπερινό και στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής συνομιλώντας μαζί τους για θέματα επικαιρότητας και για προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η κτηνοτροφία μέσα από τη νέα ΚΑΠ.

– Ο κ. Κέλλας δήλωσε δικαιωμένος από την κατάθεση της νέας ΚΑΠ για τα έτη 2014 –       2020 και για τον χωρισμό της χώρας σε 3 περιφέρειες, αφού όπως επεσήμανε οι διαρκείς πιέσεις που ασκήθηκαν από βουλευτές της Περιφέρειας για ενίσχυση της κτηνοτροφίας, έπιασαν τόπο.

– Ειδική αναφορά έγινε από τον βουλευτή και για τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των ενισχύσεων και τους ενημέρωσε ότι στις συναντήσεις που είχε με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι μέσαστο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα έχει πληρωθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ( εξισωτική, αγροπεριβαλλοντικά, επιστροφή ΦΠΑ κλπ ).

– Για το θέμα του γάλακτος ο κ. Κέλλαςαναγνώρισε πως μέχρι στιγμής το μέτρο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, δεν έχει αποδώσει και αναμένει τις διορθωτικές κινήσεις για να προκύψει όφελος τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή. «  Όλοι μας πιέζαμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στις διορθωτικές κινήσεις για να επανέλθει η ηρεμία, μέσα από προτάσεις και διάλογο, προκειμένου να έχουμε άμεσα αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

– Τέλος ο βουλευτής ερωτώμενος για το πρόγραμμα των νέων αγροτών, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σύντομα, ενημέρωσε τους πολλούς ενδιαφερόμενους πως μελετάται αύξηση του συνολικού ποσού, κάτι που όπως δήλωσε θα αφήσει ελάχιστους εκτός του προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ