ΜΑΓΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

KARABANIΣε  μυσταγωγία εξελίχθηκε  την περασμένη  Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014  στην Ελασσόνα ,το «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ  2014»,που διοργανώθηκε  από την πολυβραβευμένη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,στα πλαίσια του  «16ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού »,στο  μεγάλο ταξίδι των φωνών από τη Βουλγαρία ως την Κάτω Ιταλία.

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει, ανανεώνοντας προορισμούς, διευρύνοντας προορισμούς, καλωσορίζοντας νέους συνταξιδιώτες, πέρασε   φέτος από την Ελασσόνα και συνάντησε για 5η συνεχή χρονιά  το Ελασσονίτικο παραδοσιακό  τραγούδι, στο Θερινό Θέατρο Ελασσόνας .

Γνήσιες φωνές ,πανέμορφα παραδοσιακά τραγούδια που διασώζονται από γενιά σε γενιά ,θαυμάσιοι μουσικοί ερμηνευτές ,συγκίνηση και πάνω απ’ όλα ελληνικός λαϊκός πολιτισμός ,σε όλο του το μεγαλείο ,ήταν  το αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής προσπάθειας .

XAONIAΗ πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή “εν φωναίς και οργάνοις”  έσμιξε  τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους σκοπούς και χορούς της παρολύμπιας περιοχής με τη συμμετοχή θαυμάσιων συγκροτημάτων ,όπως είναι το περίφημο πολυφωνικό σύνολο ¨ΧΑΟΝΙΑ¨,ο Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσσας “Η Ομόνοια” , Μορφωτικός Σύλλογος Αραδοσιβίων (Ποντιακός ) , Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου “Πύθιος Απόλλωνας”, Ομάδα Γυναικών Σπαρμού κ.ά. που συγκίνησαν το τυχερό ακροατήριο  ”

Στην εκδήλωση συμμετείχε ,ως επίσημη  προσκεκλημένη η  παραδοσιακή ορχήστρα του Θανάση Σαμόλαδου ,  που με ήχους γηγενείς και αυθεντικούς προσέδωσε μια μυσταγωγία στην μεγάλη αυτή συνάντηση των φωνών.

Η Διοργάνωση της συναυλίας έγινε από την Λαογραφική -Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας και  την ΑΜΚΕ  “Άπειρος” (η αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου) που φέτος κλείνει 16 χρόνια δράσης και προσφοράς ,υπό την αιγίδα και συνεργασία του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας .

Η συναυλία αποτέλεσε  έναν από τους μεγαλύτερους  σταθμούς  του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ 2014,στα πλαίσια του 16ου  ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ,που θα συνεχιστεί με το μεγάλο ταξίδι των φωνών από τα Βαλκάνια  ως την Κάτω Ιταλία (Καλαβρία ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ