ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΛΑΤΥ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης «Πάμε Κόντρα για την Ανατροπή στο Κιλελέρ»

διοδια1Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των 3 νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου. Η εγκατάσταση σταθμού διοδίων στο ύψος του Μοσχοχωρίου, οι ‘αποικιακές’ συμβάσεις που έχει υπογράψει η πολιτεία με τους εργολάβους των αυτοκινητόδρομων, οι συνεχείς ανατιμήσεις του κόστους διέλευσης (4 € για ΙΧ, 14,10 € για φορτηγά, τα ακριβότερα στην Ελλάδα)

αναγκάζουν πολλούς οδηγούς ΙΧ και βαρέων οχημάτων να χρησιμοποιούν την ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου και τις βοηθητικές οδούς της ΠΑΘΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται υπερφόρτωση κυκλοφορίας και συχνά ατυχήματα με νεκρούς, τραυματίες και υλικές ζημιές.

Αν δε χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον. Η λύση του προβλήματος είναι η κατάργηση του σταθμού διοδίων Μοσχοχωρίου.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία των νέων του Ριζόμυλου και Στεφανοβικείου, να συγκροτήσουν συντονιστική επιτροπή κατοίκων και να οργανώσουν με επιτυχία τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Μοσχοχωρίου, την περασμένη Πέμπτη 31/7.

Αυτή η κίνηση πρέπει να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών για τη δημιουργία κοινού μετώπου των τοπικών κοινωνιών, των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Κιλελέρ, βουλευτών των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, της Περιφέρειας και των κινημάτων πολιτών κατά των διοδίων, με σκοπό να απαιτήσει από την Πολιτεία την κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου και τη βελτίωση της ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου ώστε να καταστεί ένας ασφαλής δρόμος για τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ