ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ

Ενημέρωση των οικοπεδούχων την Πέμπτη από τον Δήμαρχο Κιλελέρ

κομητσαςΤο έτος 1997, σε περιοχή έκτασης 55,10 περίπου στρεμμάτων, που αποτελεί τμήμα έκτασης  81 περίπου στρεμμάτων, η οποία ευρίσκεται σε επαφή με το εγκεκριμένο σχέδιο του οικισμού Ομορφοχωρίου νότια και  εκτείνεται έως το νότιο όριο του οικισμού, ελήφθη η απόφαση από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας  Ομορφοχωρίου για την εκποίηση οικοπέδων σε 33 αστέγους Δημότες και σταδιακά μέχρι το 2000 υπογράφηκαν οι σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις.

Αρχικά δυο νέοι ιδιοκτήτες οικοδόμησαν, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν αδύνατη η έκδοση οικοδομικών αδειών, σε αυτά τα νέα οικόπεδα.

Η τότε κοινότητα Ομορφοχωρίου και ο Δήμος Πλατυκάμπου προσπάθησαν ανεπιτυχώς να λύσουν το πρόβλημα με αναθέσεις διαφόρων μελετών.

Σε αυτό το πρόβλημα προστέθηκε ένα ακόμη, που προέκυψε από την με αριθμό 1828/2008 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με το οποίο οι διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 6 του ΠΔ/τος 24/4.1985(ΦΕΚ 181Δ), κρίθηκαν ανίσχυρες.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι κοινόχρηστοι χώροι δημιουργήθηκαν μετά την έκδοση της Νομαρχιακής απόφασης 4697/30-10-85 περί οριοθέτησης του οικισμού Ομορφοχωρίου θεωρούνται πλέον άκυροι.

Η επίπτωση αυτού για το Ομορφοχώρι ήταν ότι τα  40 οικόπεδα που εκποιήθηκαν ή ανταλλάχθηκαν, από το 1990 έως το 2000, στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ σε έκταση 49,10 περίπου στρεμμάτων να έχουν το ίδιο πρόβλημα με αυτά της νέας περιοχής.

Η Δημοτική αρχή  του Δήμου Κιλελέρ το 2012 ανέθεσε στον αρχιτέκτονα μηχανικό, Δημήτρη Λαγό και στον τοπογράφο μηχανικό, Κακάρδακο Θεόδωρο, την διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Έτσι σήμερα μετά την με αριθ. 1575/84026/3-6-2014 απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 230/ΑΑΠ/17-07-2014, λύνεται το πρόβλημα οριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι τα οικόπεδα αυτά, είναι πλέον άρτια και οικοδομήσιμα, και μπορούν νόμιμα να οικοδομηθούν και να μεταβιβαστούν.

Επί πλέον προκύπτει μία νέα οικοπεδική περιουσία για το Δήμο Κιλελέρ, που αποτελείται από αδιάθετα οικόπεδα που παραμένουν στην ιδιοκτησία του. Αυτά είναι:

– Στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ 14 αδιάθετα οικόπεδα

– Στην νέα περιοχή στα νότια του οικισμού 40 αδιάθετα οικόπεδα

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Αυγούστου και ώρα 8:30μ.μ. στο κατάστημα του  κ. Ιωαννίδη στην κεντρική πλατεία Ομορφοχωρίου θα γίνει συνάντηση των ενδιαφερομένων όπου ο Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας και οι μελετητές θα ενημερώσουν τους Δημότες για το όλο θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ