ΣΤΕ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ

46EΜε αμετάκλητη απόφασή της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε,να τεθεί εκτός δικαστικού σώματος ένας 49χρονος πρώην Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος είχε φυλακιστεί για ασέλγεια στον 5χρονο τότε γιο του.

Ο τέως δικαστικός λειτουργός είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2012 σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για «αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση».

Η υπόθεση έγινε γνωστή το 2001 όταν υποβλήθηκε εναντίον του μήνυση από την πρώην σύζυγό του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο διαζευγμένος τέως πρωτοδίκης υποχρέωνε το γιο του να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του επιθυμίες όποτε τον φιλοξενούσε σπίτι του.

Μετά την καταδίκη ο τέως πρωτοδίκης άσκησε στον ‘Αρειο Πάγο αίτημα αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης, αίτημα που απορρίφθηκε. Στη συνέχεια ζήτησε από τον ‘Αρειο Πάγο την επανάληψη της ποινικής διαδικασίας, αίτηση που επίσης απορρίφθηκε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο τέως δικαστικούς λεπτουργός υποστήριξε ότι υπήρξε σκευωρία της πρώην συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, ενώ ανέφερε ότι το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα αντιληπτικής ανικανότητας. Υποστήριξε επίσης ότι είχε παραβιαστεί το δικαίωμα της δίκαιης δίκης.\α και δεν μπορεί να ακυρώσει ή να αναιρέσει απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων.

news.in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ