ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ROBOTΤέσσερα ρομπότ Harvest Automation-HV100 κινούνται αυτόνομα και μετακινούν φυτά καθώς αυτά μεγαλώνουν και απαιτούν περισσότερο χώρο. Στη συνέχεια τα ταξινομούν εκ νέου όταν είναι να διατεθούν προς πώληση. Τη λειτουργία τους επιβλέπει άνθρωπος- επιτηρητής.

Τον πρώτο του στόλο ρομποτικών «αγροτών» απέκτησε το φυτώριο Hackney στη Φλόριντα (ένα από τα 20), το οποίο ειδικεύεται σε διακοσμητικά και πολυετή φυτά. New Scientist. «Τα ρομπότ κάνουν δουλειές που οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν».
Στο παρελθόν τις αγροτικές εργασίες στις ΗΠΑ αναλάμβαναν κυρίως μετανάστες, ωστόσο οι αριθμοί τους έχουν μειωθεί, λόγω αυστηρότερων ελέγχων.

Σύμφωνα με μελέτη του 2012 στο University of California-Davis και College of Mexico, το φαινόμενο θα ενταθεί στα προσεχή χρόνια.
Μία ομάδα στο Washington State University αναπτύσσει ένα ρομπότ συλλογής μήλων, ενώ η Agrobot, μία startup που εδρεύει στην Ισπανία έχει δημιουργήσει ένα μηχάνημα μεγέθους τρακτέρ που μπορεί να εντοπίζει και να μαζεύει φράουλες. Πριν το ρομπότ αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως, πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ