ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

σμλαρισαΓια την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, ορίστηκε η νέα συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Λάρισας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, με τον  υφυπουργό Εργασίας κ.Κεγκέρογλου. Στην προηγούμενη συνάντηση που έγινε στις 29-7-2014, στην οποία προσήλθε από πλευρά της εργοδοσίας ο νομικός εκπρόσωπος των μετόχων που κατέχουν το 62% των μετοχών,

συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους 600 εργαζόμενους των Σ/Μ Λάρισα, οι οποίοι είναι απλήρωτοι πάνω από 1  χρόνο, καθώς και το μέλλον των εργαζομένων λόγω επικείμενης χρεοκοπίας της επιχείρησης.

Στη νέα συνάντηση που ορίστηκε, έχει κληθεί από το Υπουργείο Εργασίας, να προσέλθει εκπρόσωπος του υπόλοιπου ποσοστού των μετοχών. Τα θέματα συζήτησης είναι τα ίδια, καθώς θα πρέπει να κατατεθούν οι προθέσεις και των  υπόλοιπων μετόχων της επιχείρησης για το τι μέλι γενέσθαι.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι: η καταβολή των δεδουλευμένων 14 μηνών, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας με όλα τα εργασιακά δικαιώματά, καθώς και η οριστικοποίηση από την πλευρά του Υπουργείου της καταβολής έκτακτου επιδόματος 1000 ευρώ, σε κάθε εργαζόμενο της επιχείρησης.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, ενημερώνει τους συναδέλφους εργαζόμενους της αλυσίδας ΣΜ Λάρισα, ότι την Πέμπτη 7 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συζητήθηκε στις 2 συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας, για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος, καθώς και ο σχεδιασμός από εδώ και πέρα με βάση τα νέα δεδομένα, αν υπάρξουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ