ΝΕΑ ΦΟΥΣΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων νέων προσφέροντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες

σαμαραςΠακέτο μέτρων για την καταπολέμηση, δήθεν, της ανεργίας, ανακοίνωσε μετά από σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για ένα πακέτο που δεν απαντά ουσιαστικά σε κανένα πρόβλημα των ανέργων, αφού και τα νέα προγράμματα αφορούν δήθεν κατάρτιση και δήθεν εξασφάλιση εργασιακής εμπειρίας που θα οδηγήσουν και πάλι τους ωφελούμενους στην ανεργία.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς 600 εκατομμύρια από το νέο ΕΣΠΑ εκταμιεύονται εντός του 2014 για την κατάρτιση και την πρώτη επαφή με την εργασία σε 145.000 νέους αλλά και μακροχρόνια ανέργους.

Η πρώτη προκήρυξη βγήκε θα αφορά σε 30.000 ανέργους 25 έως 29 ετών με προγράμματα στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα στον Αύγουστο θα προκηρυχθούν θέσεις για 12.000 ανέργους 18- 24 ετων, ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί πρόγραμμα για 8.000 ανέργους 18 – 24 ετών ειδικά για τον δυναμικό τομέα του τουρισμού.

Μέρος απ’ αυτούς μάλιστα για το χειμερινό Τουρισμό και τον Τουρισμό πόλεων.

Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν κατάρτιση 80 ωρών για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ανθρώπους που, κατά κανόνα, δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία. Περιλαμβάνει ακόμα πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 450 ωρών μέσα σε ένα διάστημα μέχρι έξι μήνες. Καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των δικαιούχων.

Από τα προγράμματα κάθε δικαιούχος θα πάρει από 1.740 έως 1.950 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο ξεκινά και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για άλλους 50.000 ανέργους και μακροχρόνια ανέργους ή σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Το συνολικό κόστος αυτού του προγράμματος είναι 200 εκατομμύρια ευρώ.

Παίζουν με τους άνεργους

Μή έχοντας να προσφέρουν τίποτα στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά οι κυβερνώντας για μια ακόμη φορά επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της κοροϊδίας της νέας γενιάς και των οικογενειών τους κάνοντας λόγο για απασχόληση και εργασία όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μόνο που προσφέρουν είναι ένα φιλοδώρημα σε όλους αυτούς τους νέους που βλέπουν γύρω τους όλες τις πόρτες κλειστές.

Πότε επιτέλους θα κατανοήσουν ότι με ευχολόγια και με προγράμματα κατάρτισης δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας.

Πότε θα καταλάβουν ότι το 1,5 εκ. άνεργοι δεν θέλουν σήμερα το φιλοδώρημα της κυβέρνησης, αλλά θέλουν να δουν πολιτικές που θα δημιουργήσουν πραγματικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και προσπάθειες να δώσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com