ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Ολο και πιο κοντά στη διαδικασία πτώχευσης η επιχείρηση

σμλαρισαΝέο αδιέξοδο που εντείνει τις ανησυχίες μεταξύ των εργαζομένων αλλά και των προμηθευτών των Σ/Μ Λάρισα για πτώχευση της επιχείρησης παρατηρήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή, των δύο ομάδων των μετόχων, εκπρτοσώπων των εργαζομένων και μελών της διοίκησης του ΕΚΛ.

Όπως διαφάνηκε στη συνάντηση οι δύο πλευρές των μετόχων εμμένουν στις θέσεις τους σχετικά με την πώληση της επιχείρησης, αν και συμφωνούν ότι με το υπάρχον καθεστώς είναι αδύνατον να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα της επιχείρησης.

Οι μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 62% της επιχείρησης για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισαν ότι δεν συμφωνούν με τους όρους της Μαρινόπουλος για την πώληση της επιχείρησης και ως εκ τούτου θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι αγοραστές, ενώ αντίθετα η πλευρά των μεγαλομετόζχων και των διοικούντων της επιχείρησης εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν συμφέρουσα την πρόταση της Μαρινόπουλος.

Πάντως με δεδομένο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επαναλειτουργίας της επιχείρησης με το σημερινό καθεστώς και λόγω των τεράστιων υποχρεώσεων της επιχείρησης όσο περνά ο καιρός τόσο ποιο κοντά προς τη διαδικασία πτώχευσης βρίσκεται η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου της περιοχής με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τους εργαζόμενους αλλά και για την τοπική οικονομία.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με το αίτημα του ΕΚΛ για τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους και στους απολυμένους ο υφυπουργός κ. Κεγκέρογλου άφησε να εννοηθεί ότι θα ικανοποιηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ