ΈΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

VXWΜια νέα δημοσίευση στο περιοδικό Annals of Oncology έχει δείξει ότι απλά λαμβάνοντας μια ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι ερευνητές που συμμετέχουν στη μελέτη πιστεύουν ότι αν κάθε άτομο ηλικίας 50-64 ετών, στη Βρετανία, παίρνει μόλις μία ασπιρίνη την ημέρα, θα αποτραπούν έως και 122.000 πρόωροι θάνατοι από καρκίνο.

UOPΕφόσον οι ασθενείς δεν έχουν αιματολογικές διαταραχές (π.χ. σοβαρή αιμορραγία στο στομάχι), ή λαμβάνουν θεραπεία με αντιπηκτικά, ή πίνουν και καπνίζουν πολύ, οι γιατροί πιστεύουν ότι τα οφέλη υπερτερούν των αρνητικών επιπτώσεων, και η ασπιρίνη θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιο κατά του καρκίνου.

Αν και υπάρχουν ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με τη μεθοδολογία των μελετών που εξετάζονται στην παρούσα έρευνα, υπάρχουν αρκετά θετικά δεδομένα για να ενθαρρύνουν και άλλους να κάνουν πιο επίπονες επιστημονικές δοκιμές.

Όμως καθώς η αυξανόμενη πανδημία του καρκίνου μοιάζει ασταμάτητη, η πρόληψη θα μπορούσε να είναι το καλύτερο εργαλείο, και μάλιστα αν αυτή είναι τόσο απλή όσο μια ασπιρίνη την ημέρα.

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά μια ασπιρίνη την ημέρα είναι πολύ καλύτερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ