ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

samaras-venizelosΕπρεπε να πάρει την απόφαση ο Βλαντιμίρ Πούτιν για εμπάργκο στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα που προέρχονται από τις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, για να ξυπνήσουν κάποιοι στην Ελλάδα και να σκεφτούν ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα κατ΄εντολή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, “επειδή έτσι είναι ο συσχετισμός δυνάμεων”, όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος, είναι εγκληματική.

Από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία, είχαμε επισημάνει τις εγκληματικές βλακείες στην εξωτερική μας πολιτική, κάνοντας λόγο για απαράδεκτους λεονταρισμούς από τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έσπευσε πρώτος από όλους να στηρίξει το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και να συμφωνήσει για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Δυστυχώς τότε κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν φρόντισε να εκφράσει αντιρρήσεις και να εμποδίσει την κλιμάκωση αυτών των κυρώσεων, ενώ και ο πρωθυπουργός, ως υπάκουο και άβουλο ον, σε καμία σύνοδο κορυφής δεν φρόντισε να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Αντίθετα σε μια περίοδο που η Ελλάδα κατακλύζεται από Ρώσους τουρίστες και η ρωσική αγορά είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, η χώρα μας εφάρμοσε μία προς μία τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ και το διευθυντήριο της Ε.Ε., απαγορεύοντας ακόμη και την είσοδο στη χώρα, στη μεγάλη φιλέλληνα πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας και πρώην πρέσβειρα της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Με τέτοιες συμπεριφορές ήταν φυσικό επόμενο να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση, με τα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας να δηλώνουν πτώχευση και να σταματά η ροή τουριστών στην Ελλάδα, και τον πρόεδρο Πούτιν να βάζει και επίσημα τη σφραγίδα στην απόφαση για εμπάργκο στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα.

Δυστυχώς όμως ακόμη και χθες, ο φωστήρας έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν κατάλαβε τί πραγματικά συνέβη, και μιλούσε για διαφορετική αντιμετώπιση της Ρωσίας προς τη χώρας μας, για να διαψευστεί όμως άμεσα, αφού οι ρωσικές αρχές έσπευσαν να τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα.

Τώρα τόσο αυτός όσο και ο πρωθυπουργός και μαζί όλοι οι βουλευτές που τους στηρίζουν, άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να ψάχνουν τρόπους για να απορροφηθούν τα ελληνικά προϊόντα, που είναι βέβαιο ότι λόγω του εμπάργκου θα λιμνάζουν απούλητα. Αλλά είπαμε “είναι αργά για δάκρυα Στέλλα”…

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ