500 ΕΥΡΩ Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

21IΜπορεί η ζήτηση τόσο για την ηπειρωτική όσο και για τη νησιωτική Ελλάδα να είναι αισθητά αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά όμως εξίσου αυξημένες είναι και οι τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Ήδη, από τις αρχές της φετινής τουριστικής σεζόν, οι ξενοδοχειακές τιμές παρουσίαζαν σταθερή άνοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο Αύγουστος, είναι ο μήνας όπου καταγράφεται η υψηλότερη τουριστική κίνηση της σεζόν. Είναι όμως και ο μήνας που σύμφωνα με την έρευνα της trivago.gr παρατηρείται και η μεγαλύτερη αύξηση στην μέση τιμή διανυκτέρευσης.

Την πρωτιά κατέχει τον φετινό Αύγουστο η Λευκάδα. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχειακά καταλύματα του νησιού αυξήθηκε ποσοστιαία κατά 58% . Οι τουρίστες, φέτος, πρέπει να διαθέσουν κατά μέσο όρο 172  για να διανυκτερεύσουν στο νησί ενώ πέρυσι δεν ξεπερνούσαν τα 109 ευρώ.

Ακολουθεί η Σαντορίνη. Μπορεί το νησί να είναι πόλος έλξης για τους ξένους, όμως καθόλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής σεζόν, κρατάει τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζεται στα Φηρά όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε τον Αύγουστο του 2014 κατά 47% ποσοστό που μεταφράζεται σε 318 ευρώ έναντι των 217 που έπρεπε να δαπανήσει κάποιος τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι τιμές δεν θα μπορούσαν να μείνουν σταθερές όμως και στο ειδυλλιακό Ημεροβίγλι. Εκεί, η αύξηση που καταγράφεται είναι της τάξης του 22%, ωστόσο οι τιμές είναι απλησίαστες αφού η μέση τιμή διανυκτέρευσης αγγίζει τα 496 ευρώ. 

Οι τσουχτερές τιμές φαίνεται πως δεν επηρεάζουν την τουριστική κίνηση στο νησί των ανέμων στο οποίο δεν… πέφτει καρφίτσα. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 32% και οι τουρίστες προκειμένου να μείνουν σε κάποιος από τα ξενοδοχειακά καταλύματα του νησιού, κατά μέσο όρο θα χρειαστεί να δαπανήσουν 402 ανά διανυκτέρευση.

Μπορεί η ποσοστιαία αύξηση στη Σκιάθο να αγγίζει το 34%, ωστόσο παραμένει μία πιο οικονομική λύση σε σχέση με τα παραπάνω νησιά. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης διαμορφώνεται στα 98 ευρώ έναντι των 73 πέρυσι τον Αύγουστο.

Αυξημένες είναι οι τιμές και στο «νησί των ιπποτών». Η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε κατά 25% τον φετινό Αύγουστο. Έτσι για μία διανυκτέρευση στη Ρόδο, οι τουρίστες θα πρέπει να διαθέσουν περί τα 140 ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο κλείνει ο Αύγουστος για Μήλο, Αστυπάλαια, Σκόπελο και Σπέτσες όπου οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές μειώθηκαν κατά 13%, 35%, 16% και 9% αντίστοιχα. 

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ