ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ…

foitht;ewΔιαχωρισμό των «αιώνιων» φοιτητών που κατέβαλλαν τα δύο τελευταία χρόνια προσπάθεια να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους από τους υπολοίπους φέρνει η νέα απόφαση του υπουργού Παιδείας μετά από συνάντηση με πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ. Βάσει αυτής τον τρόπο αντιμετώπισης των εν λόγω φοιτητών θα αποφασίσουν οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του στο υπουργείο Παιδείας του Ανδρέα Λοβέρδου με τα τριμελή συμβούλια των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και των Προέδρων των ΤΕΙ αποφασίστηκε ότι οι διοικήσεις των τμημάτων θα είναι εκείνες που θα αποφασίσουν εάν θα δώσουν παράταση και τι διάρκεια θα έχει αυτή στους συγκεκριμένους φοιτητές και δεν θα διαγραφούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μένει φυσικά να αποδειχθεί αν η απόφαση αυτή θα είναι η τελική, δίνοντας επιτέλους τέλος στο σίριαλ αυτό και κατ’ επέκταση στην αγωνία των «αιώνιων» φοιτητών που πρέπει να μάθουν αν θα συμμετέχουν στην επόμενη εξεταστική και να ηρεμήσουν για να διαβάσουν.

Πάντως, δεδομένου ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κρίση στην Ελλάδα απογειώθηκε, η διατύπωση του Ανδ.Λοβέρδου σε έγγραφό του για το θέμα που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ήταν μάλλον πιο δίκαιη.

Στο εν λόγω έγγραφο ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «τα ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή ή μη των φοιτητών, μπορούν να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας».

Γιατί ιδιαίτερη μέριμνα μπορεί να χρήζει και κάποιος από τους αιώνιους φοιτητές που τα δύο τελευταία χρόνια δεν έδωσε κανένα μάθημα.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ