Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

AREIOSPAGOSΟ κύβος ερρίφθη, αν και με καθυστέρηση ενός μήνα, για τα πρόσωπα που καθίσουν στο τιμόνι της προεδρίας του Αρείου Πάγου αλλά και της προεδρίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και προηγούμενη εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, επελέγη ο αντιπρόεδρος του ΑΠ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, ενώ στη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας. Γενικός Επίτροπος Επικρατείας επελέγη ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Μιχάλης Ζυμής.

Κρίσεις όμως είχαμε και στο βαθμό των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, με τις τέσσερις κενές θέσεις να καταλαμβάνονται από τους κ.κ. Βιολέτα Κυτέα, Βασιλική Θάνου (πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων), Γιώργο Γεωργέλη και Παναγιώτη Ρουμπή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησαν να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση αλλά και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή δικαστών.

«Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα, και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης».

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ