ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΠΟΥΛΜΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΤα γρήγορα αντανακλαστικά και η εμπειρία του οδηγού, αποδείχτηκαν «σωτήρια» για τους 58 τουρίστες που επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο, όταν μία τεράστια πέτρα έπεσε στο παρμπρίζ του οχήματος, την ώρα που βρισκόταν σε κίνηση.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, στον περιφερειακό δρόμο έξω ακριβώς από έναν καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Καρακόνερο, στη Ρόδο.

Όπως περιγράφει ο οδηγός στη «Ροδιακή», υποχρεώθηκε να κάνει απότομο ελιγμό για να αποφύγει την πέτρα, όταν την είδε να έρχεται κατά πάνω του, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ανέβει σε ένα χαμηλό διάζωμα και να κινδυνεύσει να ανατραπεί.

Ο οδηγός επέστησε την προσοχή των αρχών, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι διερχόμενοι επαγγελματίες οδηγοί, όταν περνούν από το συγκεκριμένο δρόμο, πραγματικά φοβούνται.

«Ακόμα δεν πιστεύω αυτό που μας έτυχε. Τρόμαξα πραγματικά. Ειδοποίησα τον υπεύθυνο του πρακτορείου μας και στη συνέχεια την αστυνομία. Θα μπορούσαμε να είχαμε όλοι σκοτωθεί. Ούτε κι εγώ ξέρω ακόμα πως τη γλιτώσαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύουμε. Το έχουμε αναφέρει αλλά τίποτα δεν έγινε», ανέφερε στην εφημερίδα.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει και ο πρόεδρος των τουριστικών λεωφορείων της περιοχής κ. Μανιάς, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα, προτού «θρηνήσουμε θύματα».

Ο ίδιος ανέφερε άλλα τέσσερα τέτοια περιστατικά (με πέτρες που εκτοξεύονται εναντίον των τουριστικών λεωφορείων) και τα οποία αναφέρθηκαν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όπως υπογράμμισε, δε, αυτές οι επιθέσεις αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Ζητάμε από κάθε αρμόδια αρχή να μας προστατεύσει. Τίποτα περισσότερο. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και αργά ή γρήγορα θα γίνει κανένα κακό», κατέληξε ο κ. Μανιάς.

defencenet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ