ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

σταφυλιΑνάστατοι είναι αγρότες του Τυρνάβου οι οποίοι πούλησαν πριν από λίγες μέρες σημαντικές ποσότητες σταφυλιών ποικιλίας “Βικτώρια”, σε άτομο που εμφανίστηκε ως έμπορος από την Πελοπόννησο, και το οποίο τους υποσχέθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικές τιμές για να αγοράσει την παραγωγή τους, αφού μέχρι σήμερα ο εν λόγω “έμπορος” πήρε την παραγωγή και εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ στους αγρότες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ποσότητες σταφυλιών που πουλήθηκαν στον συγκεκριμένο, είναι αξίας 200.000 ευρώ περίπου και εξαπατημένοι είναι περίπου 20 αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου.

Η ανησυχία των αγροτών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αφού κάποιοι από τους αγρότες απευθύνθηκαν στη Δ.Ο.Υ. για να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο έμπορο δίνοντας το όνομά του, για να εισπράξουν την απάντηση ότι δεν υπάρχει ΑΦΜ στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω “έμπορος” άφησε απλήρωτο και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε όλες αυτές τις ημέρες που παζάρευε τα σταφύλια με τους αγρότες του Τυρνάβου. Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος διαμονής του στο ξενοδοχείο ανέρχεται στα 800 ευρώ περίπου.

Τώρα οι αγρότες περιμένουν μήπως και εμφανιστεί έμπορος ενώ παράλληλα άρχισαν να αναζητούν τρόπους για τον εντοπισμό του ώστε να διεκδικήσουν και δικαστικά τα χρήματα που δικαιούνται, ενώ σκέφτονται να ασκήσουν πιέσεις και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μήπως βρουν από εκεί δικαίωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ