ΣΤΙΣ 12 – 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ, ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

logo_40_fest2_i_0Στις 12 και 13 Σεπτέμβρη στην Κοίτη του Πηνειού, θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Λάρισα, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση του ΣΠ Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:

«Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων, συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα: “Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθούν στις 12 – 13 Σεπτέμβρη στην Κοίτη του Πηνειού.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν:

– Πολυχώροι με πολύμορφη δραστηριότητα.

– Βιβλιοπωλείο.

– Οργανωμένος παιδότοπος.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθούν επίσης:

– Θεματικές συζητήσεις.

– Έκθεση με θέμα “Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό”.

– Αθλητικές δραστηριότητες.

– Συναυλίες τοπικών μουσικών σχημάτων.

Στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικός Διαγωνισμός Αφίσας και Φωτογραφίας, ενώ θα συγκεντρωθούν πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα με θέμα “Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει να αποφασίσει”. Επίσης, η επιτροπή Φεστιβάλ απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού που αφορά τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ.

Στις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν τα εξής αφιερώματα:

– Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”.

– Αντιφασιστική Μουσικοθεατρική παράσταση της ΚΝΕ “Αναμνήσεις για τον Έρνεστ Τέλμαν”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ίρμα Τέλμαν.

– Αφιέρωμα “Παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα”.

Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” θα συμμετάσχουν : οι “KozaMostra” και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα με το σύνολο των δραστηριοτήτων του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”, θα ανακοινώνεται σταδιακά το επόμενο διάστημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ