ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΜΕΔ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Λάρισας

OMEDΣύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα καταργεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επαναφέρει την δυνατότητα να μπορούν να προσφεύγουν στον ΟΜΕΔ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μονομερώς όταν δεν υπήρχε συμφωνία

ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδότες για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την δυνατότητα αυτή την είχε καταργήσει η κυβέρνηση με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει ακόμα και αυτή την δυνατότητα των συνδικάτων να την καταργήσει, βάζοντας στόχο την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την γενικευμένη εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, όπου το μεγάλο κεφάλαιο θα αμείβει τους εργαζόμενους με τα 586 ευρώ η και λιγότερα, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες.

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν. Να δυναμώσει η πάλη τους για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με όρους που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες τους, με την μαζικοποίηση των συνδικάτων, τη μαζική συμμετοχή, τη συμμετοχή στους αγώνες των κλάδων τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com