ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΓΟΡΙ- ΘΑΥΜΑ» ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΈΜΠΟΛΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ

926Ο Vandy, είναι ένα 7χρονο αγόρι που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα πριν από ένα μήνα, και σήμερα –αφού πάλεψε με τα σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας – είναι τελείως καλά, σύμφωνα με τη UNICEF.

“Ο μικρός Vandy χάρισε γέλιο στις πιο απίθανες στιγμές μέσα σε αυτό το θάλαμο,” είπε ένας εθελοντής νοσοκόμος της UNICEF. “Είμαι πολύ χαρούμενος για την ανάρρωσή του.”

Η Σιέρα Λεόνε είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, και αρκετές εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ιού. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολο για το λαό της Σιέρα Λεόνε στην καταπολέμηση της νόσου, καθώς ο ιός είναι νέος στην περιοχή, οι εργαζόμενοι υγείας στιγματίζονται και δέχονται απειλές, ενώ οι συνωμοτικές θεωρίες ρίχνουν το φταίξιμο στην κυβέρνηση της χώρας.

Το Σάββατο, η Γουινέα και η Λιβερία έκλεισαν τα σύνορά τους με τη Σιέρα Λεόνε, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν  την εξάπλωση της επιδημίας.

Ο Δρ Tom Frieden, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η τρέχουσα κρίση θα μολύνει περισσότερους ανθρώπους από ό, τι είχαν μολύνει όλες οι προηγούμενες εξάρσεις της νόσου μαζί.

“Μια μικρή εστία εξελίσσεται σε δασική πυρκαγιά», είπε για να δείξει τη δυσκολία που υπάρχει στον περιορισμό της νόσου.

Όμως, η UNICEF αισιοδοξεί. Από την περασμένη Πέμπτη, 143 άτομα που είχαν μολυνθεί από τον ιό, θεραπεύτηκαν τελείως από μια ασθένεια που σκοτώνει έως και 90% των ασθενών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ