ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

r57Αγωνία για το αν θα πραγματοποιηθεί φέτος η γιορτή κρασιού, που αποτελεί ένα θεσμό δεκαετιών για τον Αμπελώνα, εκφράζουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας να περνά ο καιρός και να μην υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Το μόνο που ακούγεται είναι κάποιες διάσπαρτες πληροφορίες, που έρχονται από στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ή κάποιες διαβεβαιώσεις προ ημερών του αρμόδιου αντιδημάρχου  Πολιτισμού Δ. Χαλούλη, περί πραγματοποίησης τριήμερων εκδηλώσεων το διάστημα 29, 30 και 31 Αυγούστου.

Και μπορεί ο απερχόμενος δήμαρχος να επισκέπτεται αραιά και που πλέον το δημαρχείο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χαλούλης όμως θα έπρεπε εδώ και μέρες να είχε ανακοινώσει επίσημο πρόγραμμα για να διαφυλλάξει αν μη τί άλλο την υστεροφημία του.

Εξυπακούεται ότι δικαιολογίες του τύπου “δεν υπάρχουν λεφτά” για την πραγματοποίηση της γιορτής ή ότι υπάρχει ένας προϋπολογισμός περίπου 10.000 ευρώ, δεν είναι αρκετές για να μην πραγματοποιηθεί η γιορτή, αφού ακόμη και ένα τέτοιο κονδύλι φτάνει και περισσεύει αν ο δήμος είχε απευθυνθεί στα τοπικά μουσικά σχήματα  που υπάρχουν στην περιοχή και τα οποία λόγω της ποιότητάς τους έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, αλλά και στους πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους της περιοχής, και να είχε καταρτίσει ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο θα εμπλούτιζαν διάφορα σχήματα χορωδιακά ή χορευτικά συλλόγων του δήμου, αλλά και άλλων δήμων της περιοχής.

Ασε που θα μπορούσε να έλθει πολύ νωρίτερα σε επαφή με τα τοπικά ιδιωτικά και συνεταιριστικά οινοποιεία για να εξασφαλίσει ποσότητες κρασιού με τη μορφή χορηγιών, αλλά και να διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις προβολής των τοπικών οινοποιητικών προϊόντων, ενώ και η πραγματοποίηση μιας επιστημονικής ημερίδας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Σύλλογο, την περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ θα κέντριζε το ενδιαφέρον των αγροτών και των καταναλωτών της ευρύτερης περιοχής.

Αλλά είπαμε για όλα αυτά χρειάζεται όρεξη και μεράκι, και όχι εμμονή σε μοντέλα του παρελθόντος, με την εμφάνιση κάποιων ονομάτων του πενταγράμμου, που έκαναν πρόχειρες εμφανίσεις (αρπαχτές), παίρνοντας πολύ περισσότερα χρήματα από όσα άξιζαν οι εμφανίσεις τους.

Πάντως έστω και πρόχειρα, αλλά με σεβασμό στους δημότες, και χωρίς σπατάλες, ας σπεύσει αύριο κιόλας ο κ. Χαλούλης να ανακοινώσει το πρόγραμμα της φετινής γιορτής για να πάψουν να αγωνιούν και οι κάτοικοι του Αμπελώνα που έχουν αναπτύξει βιωματική σχέση με τη Γιορτή Κρασιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ