ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ «ΑΥΓΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

6O0Εξτρεμιστές υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους μοίραζαν φυλλάδια χτες στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου υποστηρίζοντας τη δημιουργία ενός χαλιφάτου και καλώντας τους μουσουλμάνους να “υπακούσουν στο χαλιφάτο”…

Στο έντυπο απαιτούσαν από τους μουσουλμάνους να “διαδώσουν το χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο” ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο ισλαμικό κράτος που θα κυβερνά ένας  Ιμάμης  ο οποίος θα εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο της Σαρία.

Στο φυλλάδιο αναφέρεται ότι είναι υποχρέωση των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο να δώσουν «θρησκευτικό όρκο πίστης στο χαλιφάτο» και  “να υπακούουν στο χαλιφάτο σύμφωνα με την Σαρία”. Το φυλλάδιο υποστηρίζει επίσης «ότι όλοι εκείνοι που μπορούν να μεταναστεύσουν και να μετεγκατασταθούν θα πρέπει να το κάνουν,» καθώς “οι μουσουλμάνοι με τη βοήθεια του Αλλάχ θα ιδρύσουν ένα νέο χαλιφάτο.”

Ο Asma Al-Kufaishi, βρετανοϊρακινός φοιτητής, έγραψε στο tweeter: “Αυτή η ομάδα που προωθεί την ISIS στην Oxford street, μας κακοποιεί φυλετικά. Δεν ξέρουν το πραγματικό Ισλάμ”.

Ο Ghaffar Hussain, διευθύνων σύμβουλος στο Ίδρυμα Quilliam είπε ότι οι άνδρες που μοιράζουν τα φυλλάδια είναι γνωστοί εξτρεμιστές από το Λούτον, και πιθανώς σχετίζονται με το εξτρεμιστικό δίκτυο Αλ-Muhajiroun.

Ο Hussain είπε επίσης ότι ένας από τους άνδρες που μοίραζαν τα φυλλάδια ήταν ο Ibrahim Anderson, του οποίου το όνομα ήταν Roger Anderson, και πρόκειται για λευκό άνδρα που ασπάστηκε το Ισλάμ: “πρόκειται για μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι περίπου 500 Βρετανοί υπήκοοι έχουν ήδη ταχτεί στο πλευρό της ISIS. Πρέπει να έχουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στους υποστηρικτές της ISIS στο Ηνωμένο Βασίλειο,” συμπλήρωσε ο Hussain.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι γνωρίζει το περιστατικό, αλλά αρνήθηκε να το σχολιάσει.

Το Ισλαμικό κράτος ελέγχει σήμερα μεγάλα τμήματα στη βόρεια και ανατολική Συρία και στο βόρειο Ιράκ, και πρόσφατα συγκρούστηκε με το στρατό του Λιβάνου, καταλαμβάνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα μια πόλη στα σύνορα του Λιβάνου.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει πρόσφατα αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ομάδας για να ελευθερώσουν χιλιάδες Yazidis, που το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλώσει σε ένα βουνό στο Ιράκ, προειδοποιώντας τους ότι θα πρέπει ή να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πεθάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ