O ΚΑΝΑΔΑΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΈΜΠΟΛΑ

KHOΟ Καναδάς θα δωρίσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 800 έως 1.000 δόσεις του εμβολίου κατά του ιού Έμπολα που έχει αναπτυχθεί στα κυβερνητικά εργαστήρια ώστε να χρησιμοποιηθούν στην Αφρική, ανέφερε η Καναδή υπουργός Υγείας Ρόνα Αμπρόουζ την Τρίτη.

«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να υποστηρίξει τους διεθνείς εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής προσωπικού της χρηματοδότησης και της πρόσβασης στο πειραματικό εμβόλιο μας» είπε σε σχετική της δήλωση η Αμπρόουζ. 

Η απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να προσφέρει το εμβόλιο ήρθε μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας νωρίτερα ότι θα ήταν ηθικό να προσφέρουν μη δοκιμασμένα φάρμακα σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Τις τελευταίες ώρες ο Καναδάς ήταν σε επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες και συζητούσε την πιθανότητα να δοθεί το εμβόλιο αυτό στην Αφρική. Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας Έμπολα, στη Δυτική Αφρική έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.013 ανθρώπους ενώ αρκετές εκατοντάδες είναι τα ύποπτα κρούσματα στη Λιβερία την Γουινέα και το Μαλί.

amna.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ