ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

KAUARISTRIESΝα παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους καλούνται παραμονή Δεκαπενταύγουστου οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, όπως καταγγέλλουν.

Παράλληλα οι καθαρίστριες καλούνται στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν στις 18 Αυγούστου, σχετικά με τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου. Οι καθαρίστριες είχαν δεχτεί επίθεση από αστυνομικούς έξω από το ΥΠΟΙΚ, ωστόσο, βρέθηκαν κατηγορούμενες για «εξύβριση κατά συρροή» και «διατάραξη οικιακής ειρήνης».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 11 μήνες στον δρόμο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε πίσω τη δουλειά μας, τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας. Και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, που κοντοζυγώνει» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.

Η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες ειδοποιούνται να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους. Παραμονή του 15αύγουστου η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι απολύσεις των καθαριστριών έχουν κριθεί παράνομες με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Μαΐου 2014. Και αναμένουμε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Γιατί τόση πρεμούρα; Ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί.

Την ίδια μέρα συναδέλφισσες παραλαμβάνουν κλητεύσεις από την Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες καλούνται στη ΓΑΔΑ στις 18 Αυγούστου 2014 να καταθέσουν διά υπόθεσίν τους. Πρόκειται για τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών όπου οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες ήρθαμε αντιμέτωπες για μια ακόμα φορά με την αστυνομική βία και καταστολή που κορυφώθηκε με τη σύλληψη συναδέλφισσας. Δηλαδή «από εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» καθώς σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της «εξύβρισης κατά συρροή» και «απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. 11 μήνες στον δρόμο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε πίσω τη δουλειά μας, τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας. Και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, που κοντοζυγώνει».

tvxs.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com