Για τον περισσότερο κόσμο, οι περιορισμένες ημέρες διακοπών αποτελούν βάλσαμο, με αποτέλεσμα, αν αυτές «καταστραφούν» από εξωτερική αιτία, οι συνέπειες -οικονομικές και ψυχολογικές- να είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Για αυτόν τον λόγο, οι πολίτες πρέπει να επιδεικνύουν τεράστια προσοχή όταν εμπιστεύονται προσφορές για αγορές ή παροχή υπηρεσιών μέσω διαδικτύου από εταιρείες αμφιβόλου νομιμότητας, ακόμα και αμφιβόλου… ύπαρξης.
Ξενοδοχεία που άλλα υπόσχονται στην ιστοσελίδα τους και παρέχουν τα… αντίθετα ή «πράκτορες» ταξιδιωτικών γραφείων-μαϊμού που λαμβάνουν τα χρήματα των υποψήφιων ταξιδιωτών και εν συνεχεία εξαφανίζονται εν μία νυκτί είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.
Μαζική φυγή από ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων
Μαζική φυγή ενοίκων ξενοδοχείου σημειώθηκε στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι η αλήθεια όχι μόνο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα σε σχέση με τα όσα είχαν δει στο διαδίκτυο προκειμένου να κάνουν κράτηση στο συγκεκριμένο κατάλυμα, αλλά ότι τα πράγματα είναι ανεκδιήγητα χειρότερα…
Πρόκειται για το King Odysseus.
Επικίνδυνα καλώδια δίπλα στην πισίνα, βρομιά παντού, βατράχια (!) στις τουαλέτες και -το κυριότερο- έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος είναι μερικές μόνο από τις συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάστηκαν να περάσουν τις υπερπολύτιμες -και καλοπληρωμένες- ημέρες των διακοπών τους!
Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού το ξενοδοχείο τροφοδοτείται από γεννήτρια -η οποία λειτουργεί υπό δυνατό ήχο μην επιτρέποντας στους ενοίκους ούτε καν να κοιμηθούν-, καθώς, όπως αποδείχθηκε, το κατάλυμα δεν διαθέτει καν άδεια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για σχεδόν όλους τους ενοίκους, οι οποίοι απαίτησαν αφενός τα χρήματά τους πίσω και αφετέρου να αποχωρήσουν, όπως και συνέβη.
Νωρίτερα, οι ίδιοι κάλεσαν την αστυνομία στον χώρο, που διαπίστωσε ότι το ξενοδοχείο στερείται του ειδικού σήματος του ΕΟΤ, το οποίο αποτελεί και την πιστοποίηση της άδειας λειτουργίας, όπως βεβαίωσε ο διοικητής του ΑΤ Βόνιτσας στο zougla.gr.
Υποβλήθηκαν δύο ξεχωριστές μηνύσεις, έγινε καταγγελία στον ΕΟΤ, ενώ η υπόθεση θα έχει και συνέχεια, καθώς η δικηγόρος Αναστασία Κατρακούλη, η οποία είναι μεταξύ των δυσαρεστημένων πελατών, θα ετοιμάσει και ομαδική μήνυση κατά των ιδιοκτητών.
«Ξύπνα, σου τα έφαγαν τα λεφτά»
Δύο νεαροί που θέλησαν να επωφεληθούν από τις καλύτερες τιμές που θα μπορούσαν να βρουν, αποφεύγοντας τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ανέτρεξαν σε μια προσφορά για ταξίδι στο Λονδίνο, την οποία είδαν μέσω του facebook. Η εταιρεία φαινόταν… πραγματική, στις τηλεφωνικές τους κλήσεις ο υπεύθυνος τους εξυπηρέτησε ευγενέστατα και το πακέτο της προσφοράς ήταν συμφέρον, οπότε ακολούθησε η κράτηση και η κατάθεση περίπου 800 ευρώ σε λογαριασμό της «εταιρείας».
Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική για τους νεαρούς, οι οποίοι όχι μόνο έχασαν τα χρήματά τους, αλλά «αποχαιρέτησαν» και τις διακοπές τους…
Κι ενώ τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν μετά την κράτηση όλα φαίνονταν φυσιολογικά -ενημερώθηκαν μάλιστα με μήνυμα στο κινητό ότι όλα βαίνουν καλώς-, η αναβλητικότητα του «πράκτορα» και η καθυστέρηση στην παραλαβή των εισιτηρίων δημιούργησαν τις πρώτες υποψίες στους νεαρούς, που δυστυχώς για αυτούς επιβεβαιώθηκαν: τηλεφώνησαν οι ίδιοι στο ξενοδοχείο στο Λονδίνο όπου υποτίθεται ότι είχε γίνει η κράτηση, από το οποίο ενημερώθηκαν ότι… δεν περιμένουν ταξιδιώτες από την Ελλάδα για το επόμενο διάστημα.
Η υποψία μετατράπηκε σε αγωνιώδη ανησυχία μετά την «εξαφάνιση» του ταξιδιωτικού τους «πράκτορα»: το τηλέφωνό του σταμάτησε να λειτουργεί και η σελίδα από το facebook κατέβηκε.
Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η τελευταία τους επικοινωνία μαζί του: στις επίμονες προσπάθειες να τον βρουν, τελικά ο «πράκτορας» απάντησε, με περίσσιο θράσος και κυνισμό, ότι… τα λεφτά «φαγώθηκαν» και να αναζητήσουν άλλον προορισμό για τις διακοπές τους!
Μάλιστα, τους ειρωνεύτηκε, διότι δεν είχαν αντιληφθεί την απάτη εγκαίρως…
Οι νεαροί σύντομα θα προχωρήσουν σε μήνυση, ενώ καταγγελία έγινε και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την ελπίδα ο κυνικός «πράκτορας» να εντοπιστεί και να τους επιστρέψει όχι μόνο τα χρήματα που του κατέβαλαν, αλλά και αποζημίωση για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε με την καταστροφή, ουσιαστικά, του καλοκαιριού τους…
Σωτήρης Σκουλούδης (zougla.gr)