ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

γαταΧειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικοί σε έναν 55χρονο ιδιοκτήτη καφενείου που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κατάστημά του στον Αγιο Αιδηψού, έπειτα από καταγγελία για κακοποίηση ζώου μέσα σε κατάστημα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 55χρονος κακοποίησε βάναυσα μία γάτα μέσα στο κατάστημα προκαλώντας την οργή όσων παρακολούθησαν το περιστατικό και ειδικά των εκπροσώπων φιλοζωικού σωματείου της περιοχής.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Αιδηψού επιλήφθηκαν άμεσα, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 55χρονο έξω από το εν λόγω κατάστημα, εφαρμόζοντας την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές, σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981, όπως ισχύουν σήμερα.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com