ΟΙ “ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

φονισσεςΗ νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» θα παρουσιαστεί στη Λάρισα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στις 27 και 28 Αυγούστου.

Έξι γυναίκες θύτες. Η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον όχι και τόσο αθώο μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα, αλλά αξίες, αισθήματα, χαμόγελα, άνθρωποι – γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς.

Έξι γυναίκες που «έχουν τόσο σώας τας  φρένας…», ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα και να αποφύγουν την καταδίκη τους. Μία εισαγγελέας-ψυχίατρος, η βοηθός της με ειδικότητα αναπαραστάτρια φόνων που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ένας αστυνομικός καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών και να τις αποκαλύψουν. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδίασαν καμία από τις δύο πλευρές.

« Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» είναι η νέα σουρεαλιστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που μέσα από τόσα ακραία στοιχεία και «πέραν του κανονικού» χαρακτηριστικά των ηρωίδων φιλοδοξεί να φέρει πέρα από το χαμόγελο και ένα «μήνυμα» ελπίδας ότι τίποτα δεν τελειώνει, μέχρι να σφυρίξει η μοίρα τη λήξη του αγώνα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας

Αλέξανδρος Ρήγας-Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθέτης

Αλέξανδρος Ρήγας

Ηθοποιοί

Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση, Φωτεινή Ντεμίρη, Σοφία Βογιατζάκη, Πατρίκιος Κωστής, Παρθένα Χοροζίδου και η Τζέση Παπουτσή

Συντελεστές

Κοστούμια-Επιμέλεια σκηνικού: Mαρία Καραπούλιου. Φωτισμοί: Διονύσης Λαμπίρης

Διάρκεια: 160′

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com