ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

RODAKINAΤο μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ έκανε πράξη την πρόθεσή της να στηρίξει τους παραγωγούς που έχουν πληγεί από το πρόσφατο εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία. Η ανακούφιση, όμως, δεν έχει ελληνικό χρώμα, καθώς εκτός της λίστας των αποζημιώσεων μένουν τα ροδάκινα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης ότι οι έλληνες αγρότες θα αποζημιωθούν από κοινοτικούς πόρους, στην απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος αρμόδιος για θέματα αγροτικής πολιτικής Ντατσιάν Τσιόλος δεν περιλαμβάνονται πουθενά τα ροδάκινα.

«Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 125 εκατ. ευρώ» διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Γεωργία, ο Ρότζερ Γουέιτ. «Η ιδέα είναι να μειωθούν οι ποσότητες που διατίθενται στην αγορά ώστε οι τιμές να μην πέσουν σε επίπεδα κρίσης» εξήγησε.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξηγια την οποία το paidis.com είχε προειδοποιήσει, αφού υπήρχαν τοποθετήσεις από την πλευρά της Γερμανίας αλλά και αμφιλεγόμενες δηλώσεις του κ. Τσιόλος.

Δυστυχώς όμως οι Ελληνες κυβερνώντες για μια ακόμη φορά πιάστηκαν στον ύπνο. Ετσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να κερδίσουν εφήμερες εντυπώσεις, ασκώντας την πλέον καταστροφική πολιτική.

Τί έχουν να πουν τώρα οι λαλίστατοι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που μας καθησύχαζαν κάνοντας λόγο για κάλυψη των ζημιών ή ανακοίνωναν μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προγράμματα απορρόφησης των ροδάκινων από το στρατό και τα νοσοκομεία με ενίσχυση από την Ε.Ε.

Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω και περιμένουν κάποιο ειδικό πρόγραμμα; Ας βγουν και ας μιλήσουν με ειλικρίνεια στους αγρότες που είναι ανάστατοι.

Γιάννης Παιδής

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ