ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ “ΒΑΣΙΛΕΙΟ” ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

poyliosΖει στο βουνό σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στο “βασίλειο” που δημιούργησε μόνος του στα ορεινά των Τρικάλων, με ξύλινες κατασκευές που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Την απόφαση «σταθμό» για την ζωή του, έλαβε ο Χρήστος Πούλιος που γεννήθηκε το 1953 στην Αγρελιά Τρικάλων όπου και μεγάλωσε, ώσπου το 1977 μετακόμισε στην Αθήνα, εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, παντρεύτηκε και απέκτησε 2 παιδιά.

Η επιθυμία του από παιδί ήταν να δημιουργήσει το δικό του χώρο στο βουνό, σε δάσος της Αγρελιάς, εκεί όπου υπήρχε η καλύβα του προπάππου του.

Απαρνήθηκε κάθε ευκολία της αστικής καθημερινότητας και αποφάσισε το 2006 να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να ζήσει το παιδικό του όνειρο.

Ο 61χρονος, σήμερα άντρας, ζει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, σε ένα μέρος που έφτιαξε ο ίδιος και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Με πολύ όρεξη και μεράκι δημιούργησε ξύλινες κατασκευές όπως καλυβάκι για να προστατεύεται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κρεβάτια πάνω στα δέντρα, αιώρες όπου χαλαρώνει και απολαμβάνει την ηρεμία της φύσης, τραπεζαρία και μπάνιο.

Εντύπωση προκαλεί το αυτοσχέδιο παρατηρητήριο που έφτιαξε και αγναντεύει από ψηλά τον θεσσαλικό κάμπο, «σαν να ταξιδεύει με αεροπλάνο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Κατά καιρούς, ο κ. Πούλιος φιλοξενεί πολλούς φίλους του, που τον επισκέπτονται από την Αθήνα, αφού το μέρος είναι αρκετά …ευρύχωρο καθώς τα κρεβάτια στα δέντρα ανέρχονται στα 15.

Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το …σπίτι του 61χρονου έχουν επισκεφτεί αρκετοί λύκοι, ενώ κατά διαστήματα έχει πέσει θύμα κλοπών, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε να ζει το όνειρό του.

trikalanews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ