ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 79ΗΣ ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΜε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων σε όλα τα μέτωπα και την πρόθεση για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επιστρέφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ενεργό δράση, μετά τη θερινή ανάπαυλα. Στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται εντατικά για την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,

όπου στις 13 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελεί και την απάντηση στο σχέδιο της ΝΔ.

Πρώτη προϋπόθεση για την υλοποίηση του πολιτικού σχεδιασμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υπάρχουν στο εξής παραφωνίες, οι οποίες θα εμποδίζουν την ανάδειξη με σαφήνεια των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα επιδίωξη είναι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στον ελληνικό λαό να αποσαφηνίσει πλήρως τους κυβερνητικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια για αποκλίσεις και εσωτερικές αμφιταλαντεύσεις.

Από τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του Το Βήμα προκύπτει η διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτείνει το δικό του εναλλακτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που οφείλει να λάβει ένα κόμμα της Αριστεράς για να στηρίξει την κοινωνία που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από το μνημόνιο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας φέτος στη Θεσσαλονίκη θα δώσει, όπως λένε κεντρικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα θέματα και αναμένεται να αναλύσει κυρίως τους άξονες μιας αναπτυξιακής πολιτικής.

Στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται, και εντός των ημερών θα είναι έτοιμη, την οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει στον πυρήνα της το περιουσιολόγιο, ενώ θα υπάρξει και διαφορετική προσέγγιση για τη φορολογία ακινήτων και θα υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια, όπως εάν πρόκειται για πρώτη κατοικία, εάν αυτά τα ακίνητα αποδίδουν.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στη ριζική αναμόρφωση του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, που θα διακρίνεται από μία αντίληψη κοινωνικής φορολογικής δικαιοσύνης και που θα έχει και το στοιχείο της αναδιανομής του πλούτου.

Θερμό φθινόπωρο

Στην Κουμουνδούρου προβλέπουν θερμό φθινόπωρο με πολλές και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις σε πολλά μέτωπα και θέλουν να είναι έτοιμοι να απορροφήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική.

Εξάλλου στην ηγετική ομάδα και στο σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η άποψη ότι έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την κυβέρνηση και μάλιστα, όπως είπε και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ακόμα και το θέμα της αύξηση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ είναι μικρής σημασίας, που δεν θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία.

Υπ’ αυτή την σκοπιά, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στο επιτελείο του λένε μονότονα ότι «η Δεξιά, ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης, έδειξε πως δεν άλλαξε νοοτροπία και συμπεριφέρεται με την παραδοσιακή φαυλότητα».

Μάλιστα, κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι η ΝΔ, διαβλέποντας το «ναυάγιο» αναζητεί σωσίβιο σε διάφορα πρόσωπα της ευρύτερης δεξιάς με τα οποία τα τελευταία χρόνια ήταν σε απόσταση, όπως π.χ. τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ειδικά για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στέκονται στη φράση που τονίζει, και με την οποία όπως θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται ο πανικός της κυβέρνησης, ότι «θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να σταματήσει η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία». «Ότι και να κάνουν η πτώση τους έρχεται…» σχολιάζουν στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και απλά θυμίζουν την παλαιά ιστορική φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ περί «μαντριών και λύκου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είτε αποτελεί μια πολιτική δύναμη που εμπνέει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, είτε αποτελεί την ελπίδα για μια διαφορετική πορεία, είτε αποτελεί τη μοναδική επιλογή. Όλα αυτά μαζί δίνουν πλέον έναν αέρα νίκης» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο των μελών της ηγετικής ομάδας σημειώνουν ότι είναι πολλά τα προβλήματα και τέτοιες οι πολιτικές και οι κοινωνικές διεργασίες που θα επιδράσουν καταλυτικά και πολύ σύντομα θα οδηγήσουν στην ανατροπή της κυβέρνησης.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ