ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Δεν καλύπτει τους εργαζόμενους σε δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις η απόφαση Μητσοτάκη για παράταξη

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣΗ απόφαση που υπέγραψε ο κ.Μητσοτάκης αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ εκκρεμεί ανάλογη απόφαση που αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις), οι οποίες είναι και οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,

μέσω του οποίου φιλοξενούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ που εκδόθηκε σε απάντηση των όσων είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανησυχία τους για την καθυστέρηση στην πρόσληψη προσωπικού είχαν εκφράσει η ΚΕΔΕ, αλλά και αρκετοί δήμαρχοι μεταξύ των οποίων και ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ο οποίος το πρωί έκανε και σχετικές δηλώσεις.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε να  ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις, σε παιδικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Σε δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων αναφέρονται τα εξής:

«Το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠμεΑ είναι «στον αέρα».

Απαιτούμε αμέσως από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εγκρίνει την ανανέωση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε ως τα μέσα Σεπτεμβρίου -γιατί είναι μάλλον αδύνατον να τα καταφέρουν ως τις αρχές του επόμενου μήνα- να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι θέσεις του προσωπικού να είναι νόμιμες, εγκεκριμένες και συμβασιοποιημένες».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αν και η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το υπουργείο Εσωτερικών, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κωλυσιεργεί επικίνδυνα, δεδομένου ότι όλες οι παραπάνω δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ έχουν συμβατική υποχρέωση να λειτουργούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ