ΑΓΓΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΖΗΣΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

TOYRISTASΤην περιπέτεια που έζησε στη Σκιάθο, εξιστορεί σε επιστολή του ένας Άγγλος τουρίστας. Ο Βρετανός τουρίστας, όπως αναφέρει, νοίκιασε ένα ποδήλατο προκειμένου να εξερευνήσει το νησί και για να κάνει το χόμπι του σε κεντρικούς αλλά και σε μικρότερους δρόμους της Σκιάθου.

Το Σάββατο στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με επιστολή του, ξεκίνησε με το ποδήλατο από τη θέση Πλατανιάς Σκιάθου στις 7 και τέταρτο προχωρώντας νότια στη διασταύρωση του Τρούλου και πηγαίνοντας προς το μοναστήρι της Παναγίας και στην παραλία.

Αφού ποδηλάτησε για μισή ώρα, σταμάτησε στο μοναστήρι και τότε αποφάσισε να γυρίσει καθώς ο ήλιος άρχισε να δύει.

Καθώς ποδηλατούσε κοντά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο δρόμο προς την Παναγία Κουνίστρα, ξαφνικά διαπίστωσε ότι ο δρόμος ήταν κακοτράχαλος και πριν προλάβει να πατήσει το φρένο, έπεσε από το ποδήλατο με αποτέλεσμα να γδαρθεί από το ύψος του ώμου μέχρι τον αστράγαλο και να κοπεί στο πρόσωπο για το οποίο τραύμα χρειάστηκαν οκτώ ράμματα. Επίσης, στην επιστολή του αναφέρει πως υπέφερε από σοβαρούς πόνους στην πλάτη και στον ώμο του.

Ο τραυματισμένος τουρίστας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού από διερχόμενους μοτοσικλετιστές οι οποίοι είδαν το ατύχημα. Εκεί, ο γιατρός διέγνωσε σοβαρά θλαστικά τραύματα στον ώμο και στην πλάτη τα οποία ο τουρίστας έπρεπε να επανεξετάσει κατά την επιστροφή του στην πατρίδα του.

Λίγες ημέρες αργότερα, μετέβη στο σημείο προκειμένου να κοιτάξει την κατάσταση του οδοστρώματος όπου σοκαρισμένος ανακάλυψε ότι ο δρόμος στο τέλος του λόφου ήταν λείος και από εκείνο το σημείο και για περίπου 50 μέτρα ήταν τελείως ακατάλληλος για οδική χρήση με μόνο τα τετρακίνητα οχήματα να μπορούν να τον διαβούν. Επίσης, είδε λακκούβες βάθους 9 εκατοστών και πλάτους 40 εκατοστών σε όλη την έκταση του δρόμου.

Στην επιστολή του, ο Βρετανός επισημαίνει ότι σε κανένα άλλο Ελληνικό νησί από αυτά που έχει επισκεφθεί δεν έχει συναντήσει τέτοια κακή κατάσταση στους δρόμους και εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών στο νησί.

Ταχυδρόμος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ