ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

6odhmotiko trikalvnΑνοίγει ο δρόμος για την έναρξη της κατασκευής του νέου κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της προέγκρισης συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης της Πράξης «Κατασκευή 6ου  Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων», προϋπολογισμού 2.365.000,02ευρώ,

και τον Κύριο του έργου που είναι ο Δήμος Τρικκαίων. Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με τη σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Στη Θεσσαλία υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 147,4 εκατ. ευρώ στον τομέα της εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους Δήμους και τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Κύρια πηγής χρηματοδότησης υπήρξε το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το οποίο αξιοποιήσαμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στηρίζοντας στην πράξη το δημόσιο σχολείο και τη δημόσια παιδεία».

Ο περιφερειάρχης ανέδειξε, παράλληλα, το γεγονός ότι πρόκειται για έργα του ΕΣΠΑ που διαχέουν κοινοτικούς πόρους στην «πραγματική» οικονομία, στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή του κτιρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο εμβαδού 7392,27μ2 που βρίσκεται στο Ο.Τ. Γ1506γ, στην πολεοδομική ενότητα Πάσχου ΙΙ του Δήμου Τρικκαίων. Το κτίριο είναι ισόγειο εμβαδού 1209,66 τ.μ. και περιλαμβάνει στο ισόγειο έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις (4) αίθουσες εργαστηρίων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, γραφείο γονέων και κηδεμόνων, αρχείο –φωτοτυπείο, ιατρείο- αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποθήκη, κυλικείο, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ υπάρχουν ακόμη 2 βοηθητικές έξοδοι στο πέρας των διαδρόμων. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού 150μ2 περίπου μπορεί να λειτουργεί και ανεξάρτητα από το υπόλοιπο κτίριο.

Με την κατασκευή του έργου καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών με κατάλληλους και σύμφωνα με τις προδιαγραφές χώρους εκπαίδευσης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ