ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΟΝ …ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ!

8W4Επιστήμονες αναπτύσσουν τεχνολογίες με τις οποίες θα …μαστορεύουν τον εγκέφαλό μας, τεχνολογίες με τις οποίες θα μπορούν όχι μόνο να μας κάνουν να βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα, αλλά ουσιαστικά θα αλλάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε.

Στα επόμενα χρόνια νέες συσκευές θα επιταχύνουν τη σκέψη, θα βελτιώνουν κάθε είδους ικανότητες και, ενδεχομένως, ακόμη και θα εξουδετερώνουν τις αρνητικές συμπεριφορές.

Οι νευροεπιστήμονες έχουν ήδη δείξει ότι η διέγερση του εγκεφάλου με ηλεκτρικό ρεύμα μας κάνει να μαθαίνουμε πιο γρήγορα.

Το 2013 μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο College του Λονδίνου και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία διαπίστωσαν ότι η διέγερση ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου με αδύναμο ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να βελτιώσει τις μαθηματικές ικανότητες.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι παρόμοιες τεχνικές βελτιώνουν την προσοχή, ή βοηθούν τους ανθρώπους να μάθουν γρηγορότερα ξένες γλώσσες.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες, και του πανεπιστημίου Wake Forest έχουν αποδείξει ότι χειρουργικά ενσωματωμένα νευρωνικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να επεκτείνουν την ικανότητά μας να αποθηκεύουμε και να ανακτούμε αναμνήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ