ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΥ

Αυτό υποστηρίζει ο Μ. Χρυσοχοίδης απαντώντας σε ερώτηση της Μ. Χρυσοβελώνη

χρυσοβελώνηΑπαντώντας σε σχετική Ερώτηση της Βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης αποδομεί πλήρως πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού σε σχέση με τις ευθύνες για την μη εκτέλεση των αναγκαίων έργων στη ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

«Υπενθυμίζεται πως μετά το τραγικό τροχαίο στο Στεφανοβίκειο και τον άδικο θάνατο 3 νέων ανθρώπων ο Κ. Αγοραστός είχε δηλώσει πως η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για την συντήρηση του δρόμου. Όμως ο αρμόδιος υπουργός διαψεύδει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας διευκρινίζοντας εγγράφως στη Βουλή πως «η συντήρηση της συγκεκριμένης οδού εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας»…

Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών αποκαλύπτει πως σε σχέση με το από 2.6.2009 αίτημά της ΕΥΔΕ/ΠΑΘΕ προς την Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας για ένταξη του έργου βελτίωσης της ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου (παράκαμψη Λάρισας) στο ΠΕΠ Θεσσαλίας «δεν επετεύχθη» τίποτα μέχρι σήμερα! Κι αυτό ενώ υπάρχει εδώ και χρόνια διαθέσιμη εγκεκριμένη μελέτη στο υπουργείο για το εν λόγω έργο…

Πρέπει να υπογραμμισθεί πως από το 2011 ο ίδιος ο Κώστας Αγοραστός είναι υπεύθυνος για την ένταξη η μη έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας».

Με αφορμή την απάντηση του κ. Χρυσοχοϊδη, η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει τα εξής:

«Αυτό που συμβαίνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αδιανόητο. Δεν μπορεί να χάνονται 3 νέα παιδιά και η μόνη «υπεύθυνη» ενημέρωση για το θέμα της οδικής ασφάλειας από τον Περιφερειάρχη να αποδεικνύεται ψευδής με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών.

Είναι πολύ κρίμα ο Κ. Αγοραστός να νομίζει πως απευθύνεται σε ιθαγενείς. Είναι όμως εξαιρετικά τραγικό και το να βλέπουμε τον πολιτικαντισμό να προσπαθεί να κάνει «μπαλάκι» τις ευθύνες για τον άδικο θάνατο 3 νέων παιδιών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ