Α.Σ.Ε.: ΘΕΛΑΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

μπικαςΜε αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ¨Κων/νος Κούμας¨ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει  το ΠΑΜΕ) κατέθεσε πρόταση για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο και σύμφωνα με το οποίο η κάθε παράταξη θα αναλάμβανε το αξίωμα που της αναλογούσε σύμφωνα με τις ψήφους που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Άλλωστε αυτή είναι η πάγια θέση του ΠΑΜΕ και έτσι γινόταν και η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου τα προηγούμενα χρόνια..

Αυτή τη φορά όμως η ΔΑΚΕ αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση  που τις αναλογούσε, για τις δικές τους μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και τα εσωτερικά τους προβλήματα. Στην ίδια ρότα κινήθηε και η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) προτείνοντας αντιπροσωπευτικό αλλά όχι αναλογικό προεδρείο. Ενώ οι Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις πρότειναν ¨προγραμματικό¨ προεδρείο.

Ο εκπρόσωπος μας  δήλωσε από την αρχή ότι δε θα συμμετέχει σε ένα προεδρείο που δε θα είναι αντιπροσωπευτικό και αναλογικό και το οποίο άλλαζε τη μέχρι τώρα  τρόπο συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου. Και αυτό έκανε αφού οι άλλες δυνάμεις (Εκκίννηση, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ) συγκρότησαν προεδρείο  χωρίς να είναι αντιπροσωπευτικό αναλογικό, δίνοντας μάλιστα αξίωμα σε μέλος του διοικητικού Συμβουλίου που ήταν απεργοσπάστης στην πρόσφατη απεργία του κλάδου για τα σεμινάρια των διευθυντών σχολείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ