ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ – ΕΞΩΣΤΡΕΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ESYNEΗ «χαρτογράφηση» των ελληνικών καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων, καθώς και η προβολή της δραστηριότητάς τους εντός και εκτός συνόρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των δράσεων που δρομολογούνται είναι η προβολή 15 καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα στο περίπτερο του Υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνεται από τις 6 ως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Aν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας ΕΣΥΝΕ και πρόεδρο του ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, Χρήστο Γενιτσεφτσή, «στόχος είναι να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και τη νεολαία, ειδικά σε τούτη τη δύσκολη περίοδο, μέσα από επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες νέων ανθρώπων, οι οποίοι είτε βρίσκονται στο στάδιο εκκίνησης ή αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους και εκτός ελληνικών συνόρων». Για την παρουσίαση αυτών των επιχειρήσεων, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα διαθέσει χώρο στο περίπτερό του, κατά τη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στο συγκεκριμένο «βήμα» προβολής θα αναδειχθούν περίπου 15 ελληνικές επιχειρήσεις, που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους τη δημιουργία ή την ενσωμάτωση καινοτόμων ή/και εξωστρεφών εφαρμογών στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους. Οι προτεινόμενες επιχειρήσεις αναμένεται να προέρχονται από τους κλάδους τουρισμού, αγροδιατροφής, πράσινης ενέργειας, τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, υγείας, βιοτεχνολογίας, εμπορίου, logistics και παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεσμεύτηκε για την ενεργή υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στον θεσμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η οποία φέτος θα γίνει από τις 17 ως τις 23 Νοεμβρίου, σε περίπου 150 χώρες ταυτόχρονα. Με τη συνεργασία Υπουργείου-ΟΕΣΥΝΕ θα πολλαπλασιαστούν οι εθνικές δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και στις 13 ελληνικές περιφέρειες, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να «εξερευνήσουν» όλο το εύρος των δυνατοτήτων μεταφοράς τεχνογνωσίας και πρακτικών εξωστρέφειας που παρέχεται μέσα από τη δικτύωση των 150 χωρών που απαρτίζουν το δίκτυο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ