ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣτο “χορό” των Ρίχτερ κουνιούνται από το πρωί οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, καθώς έχουν σημειωθούν δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, στις 07:27 εκδηλώθηκε σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 54 χιλιόμετρα νότια του Πολύγυρου και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 07:22  και στο ίδιο επίκεντρο προηγήθηκε δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ. Οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν οι ιδιαίτερα αισθητές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας την αναστάτωση των κατοίκων. Από τους σεισμούς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν διπλός,, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμη οτι ήταν ο κύριος σεισμός». Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, πρόκειται για συνηθισμένες για τα δεδομένα της περιοχής δονήσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές σε κατασκευές.

newsbomb.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ