ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Πέμπτη 21 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων στα Σ-Μ ΛΑΡΙΣΑ, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και της Σωματειακής Επιτροπής εργαζομένων στα Σ-Μ Λάρισα, στην οποία συζητήθηκαν οι εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Η συνέλευση των εργαζομένων, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με την οποία αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Απορρίπτουν κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή τους στην επιτροπή που συγκροτήθηκε από την εργοδοσία των Σ-Μ Λάρισα και το Επιμελητήριο των ΕΒΕ Λάρισας ή άλλη επιτροπή που επιχειρείται να στηθεί από άλλη ομάδα των εργοδοτών, οι οποίες έχουν σκοπό το κούρεμα των δεδουλευμένων που οφείλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει η συναίνεση για το πόσο επιπλέον θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Ήδη έχουν υποστεί 30% μειώσεις στους μισθούς τους τα 2 τελευταία χρόνια μέσω των ατομικών συμβάσεων που επιβλήθηκαν με εκβιασμούς και απειλές από την εργοδοσία, είναι απλήρωτοι για 14 μήνες τώρα και αρκετοί έχουν απολυθεί. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργοδότες έβγαζαν μπόλικα κέρδη με την δουλειά των εργαζόμενων και τώρα έχουν το θράσος να ζητάνε να μειώσουν και τα δεδουλευμένα τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2. Καταγγέλλουν την εργοδοσία που προσπαθεί να εμφανίσει προς τα έξω ότι στην επιτροπή τους, ένας δήθεν εκπρόσωπο των εργαζομένων και μάλιστα εκ’ των μετόχων που έχει διακριθεί για την αντεργατική του συμπεριφορά. Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζουν, ούτε θα αναγνωρίσουν στο μέλλον, κανέναν δήθεν «εκπρόσωπο των εργαζομένων», που ορίζουν εκ’ των μετόχων, οι εργοδότες, προκειμένου να εμφανίζουν ότι συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών και στα επιχειρηματικά παιχνίδια μεταξύ των μετόχων και πιθανόν αγοραστών.

3. Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των Σ-Μ Λάρισα, συσπειρωμένοι στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνουν να σταματήσουν τα παιχνίδια της εργοδοσίας σε βάρος τους. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας με κάθε τρόπο, την καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους από την επιχείρηση, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας σε περίπτωση.

4. Στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισαν την Τρίτη 26/8/14, στις 10 το πρωί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο κέντρο και παράσταση στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ